Lesmateriaal

Wanneer u als docent in uw les het onderwerp psychiatrie – psychische klachten wilt behandelen, kunt u gebruik maken van de lesbrief.

Stigma campagnes

GGZ Friesland lanceerde tijdens de Week van de Psychiatrie een langlopende actie, met deze video als startpunt, om de gevolgen van vooroordelen/stigma’s onder de aandacht te brengen. Deze bewustwordingscampagne moet duidelijk maken hoe schadelijk en onterecht stigma’s zijn en hoe gemakkelijk we allemaal vooroordelen hebben.

anita word opgenomen-01

ik realiseer me nu dat het iedereen kan overkomen”

Met een nieuwe infomercial en meer zet Samen Sterk zonder Stigma zich in voor meer openheid over psychische aandoeningen. SSzS neemt daarbij het stokje over van SIRE, waarbij speciale aandacht uitgaat naar de werkvloer en de GGZ. ”De SIRE-campagne richtte zich op het agenderen van taboes rond psychische aandoeningen. SIRE deed dit onder meer door een hulplijn op te zetten voor mensen

Schermafbeelding 2015-09-15 om 12.50.14

Filmpje ‘Begrip voor borderline zou alles zoveel makkelijker maken’, Fonds Psychische Gezondheid
> bekijk filmpje op YouTube

KRO-NCRV heeft zijn eerste virtual reality-project online gezet, De Verwarde Man. De app is te downloaden voor Android- en iOS-apparaten, en laat je meemaken hoe het is om in een psychose terecht te komen.

PsychoseNet | Hoe voelt het om depressief te zijn? Wat kun je als naasten het beste voor iemand met een depressie doen? En wat liever niet? Luc schreef er een blog over en gaf 10 tips voor het omgaan met een depressief persoon. Liesbeth is vervolgens aan de slag gegaan om een animatie te maken van deze 10 tips.

antistimakaart

Ansichtkaart,  Schizofrenieplein.nl

Ooit een normaal mens ontmoet 364px

Poster, Stichting Pandora

Campagne ‘Collega’s met Karakter’ van start
In haar nieuwe campagne stelt Instituut Gak een sociaal probleem aan de kaak: werknemers met een psychische stoornis en het daarbij behorende taboe. Een experiment op de werkvloer en twee daaruit voortvloeiende documentaires vormen de basis voor de campagne ‘Collega’s met Karakter’. In de campagne wordt awareness gecreëerd en een platform geboden voor werkgevers. GGZ Nederland ondersteunt deze campagne en heeft in de voorbereiding ervan meegedacht.
> naar website

GGZ instellingen

GGzCentraal-logo-CMYK-DTP

GGZ-Leeuwarden

Wilt u ook actief gelinkt worden als GGZ-instelling?

Colofon

Ontwikkeling en productie 
De website is ontworpen en ontwikkeld door:
Ontwerpgroep Lâle in samenwerking met de
afdeling communicatie van GGz Centraal.
Ook de teksten kwamen in deze samenwerking tot stand.